ChristMass

PSP Tutorials

 

 

In augustus 2005 ontdekte ik via een forum het programma Paint Shop Pro en wat je daar allemaal mee kon. Heel enthousiast ben ik begonnen met het maken van lesjes op internet en ook op 2 forums.

Op de forums miste ik echter goede uitleg en ik voelde mij ook behoorlijk aan mijn lot overgelaten als beginnende PSP'er.

Dat was voor mij de reden om in december 2005 te starten met PSP op ons eigen forum. Elke les waarvan wij de link plaatsten werd eerst door ons zelf getest.

Al snel was duidelijk dat veel lessen erg onduidelijk waren geschreven, vooral als je een beginnende PSP'er bent, dan kon dat je motivatie behoorlijk teniet doen.

In 2006 ben ik gestart met het zelf schrijven van tutorials. Mijn eerste lessen waren 2 gewone lessen en een aantal animatie-lessen. Hierbij heb ik rekening gehouden met de beginnende PSP'ers. Niet dat de lessen makkelijk zijn, maar wel duidelijk geschreven. Hiermee hoop ik iedereen een kans te geven om de lesjes te kunnen maken.

Ik schrijf géén lessen in een record tempo, alleen als ik een ingeving heb voor het tot stand te laten komen van een les, zal je een nieuwe les van mijn hand hier aantreffen. Elke les wordt  getest op ons forum door 3 en soms 4 testers.

De meeste lessen zijn geschreven in PSP 9 en PSP X. Maar al mijn lessen zijn heel goed te maken met alle overige versies van PSP.

Vanaf 7 september 2007 ben ik gestart met het schrijven van lessen speciaal voor kids, deze worden geschreven in PSP 9 en worden door kids getest.

Nog steeds vind ik PSP 9 erg fijn om mee te werken, maar vergeleken met PSP X is er niet zoveel verschil. Met PSP X1  en PSP X2 heb ik wat meer moeite. Niet dat die moeilijk zijn, maar deze versies van PSP hebben heel veel werkgeheugen nodig en dat vertraagt sommige dingen behoorlijk, waardoor je niet echt lekker door kan werken.

Bij elke les vermeld ik de credits van de gebruikte materialen onder de les, met naam van de maker en waar jij eventueel de materialen van die persoon kan vinden.

Onder de knoppen PSP 9_1, PSP 9_2, PSP X, PSP X1 en PSP X2 vind je een overzicht van mijn lesjes. Dat zijn zowel gewone lesjes, als ook blends en scraps. De animatielessen staan onder de knop Animatie, lessen voor kids onder de knop Kids tutorials. Onder de knop PSP Specials staan diverse lessen die met Pasen, Halloween, Kerst en Valentine te maken hebben.

Wil jij, jouw gemaakte crea's van mijn lessen laten zien, dan mag dat op ons forum, meld je dan aan. Via de knop PSP Forum vind je de benodigde info.

Alle lessen staan geregistreerd bij TWI. Mijn voorwaarden zijn te vinden onder de knop Voorwaarden.

Andere forums die toestemming hebben om lessen van mij via een link in code naar het onderdeel te gebruiken, kan je terug vinden via de knop Toestemmingen. (alleen voor bij  TWI geregistreerde forums)

Wil jij mijn lessen vertalen? Klik op de knop Contact, geef je naam en je site door en vermeld wat je voor ogen hebt. We kunnen dan samen één en ander doornemen. (Alleen TWI geregistreerde tutorial writers)

Mijn lessen worden vertaald in het Engels, Duits, Frans en Noors. Voor info zie onder de knop Translations. Achter elke les zie je in welke taal deze beschikbaar is, door op de knop van jouw taalkeuze te klikken kom je bij desbetreffende les in die taal.

Ik wens je heel veel plezier met het maken van mijn lessen. Kom je ergens niet uit, alle vragen kan je stellen via ons forum.

Wil je een reactie achterlaten, kies dan voor de knop Guestbook aan de bovenzijde van de website.

Ik wens je heel veel plezier op mijn website en natuurlijk ook bij het maken van mijn lesjes,

Christien

 

Photobucket

 

PascalesPaintShopToppers www.christmass.nl
PascalesPaintShopToppers

 

 www.christmass.nl