ChristMass

 

Printscreen maken binnen PSP

 

 

Om een printscreen te maken binnen PSP maak je gebruik van de toets PRTSC op je toetsenbord

Let er wel op dat je dat waarvoor de printscreen nodig is, dat je dat als actief hebt openstaan. Dus je crea of de tube activeren, of het effect zichtbaar open hebt staan.

Vervolgens klik je met je muis in het grijze werkvlak van PSP en kiest voor de optie Plakken als Nieuwe afbeelding

Omdat je nu een afbeelding hebt waar veel meer op zal staan dan dat wat je nodig hebt, moet je nu eigenlijk dat deel wat je nodig hebt gaan uitsnijden.

Ga naar je Gereedschap Bijsnijden (sneltoets R) en ga nu met je muis op de rand staan van wat je wil uitsnijden, druk je linker muisknop in en sleep nu je muis over het te selecteren deel.

 

Hierboven zie je de kleine pijltjes welke wijzen naar de hoekjes. Als je de linkermuisknop ingedrukt hebt, dan kan je dus dat deel wat je nodig hebt ook nog iets verder uittrekken of kleiner maken.

Vervolgens klik je op de knop Toepassen (dat is het V'tje in de werkbalk)

Nu ligt het er natuurlijk aan waar je jouw printscreen voor wil gaan gebruiken. Wil je hem gebruiken op je website of op een forum dan zal je soms ook tekst willen toevoegen of pijltjes om dingen te accentueren en soms ook je watermerk erop willen plaatsen. Doe dat soort dingen dan eerst en ga dan naar Lagen - Samenvoegen - Alle lagen samenvoegen. Kijk daarna of je eventueel het Formaat nog moet wijzigen.

Voor het wijzigen van het formaat ga je naar Afbeelding - Formaat wijzigen, je kan nu het formaat in % of in pixels aangeven, het belangrijkste is nu dat je wel aanvinkt Formaat van alle lagen wijzigen!

Nu is je printscreen gereed. Ga naar Bestand - Exporteren - JPEG Optimalisatie en sla het ergens op.

 

20-02-2007 ©CL Deze les is door mij zelf geschreven. Elke overeenkomst met een andere les berust op zuiver toeval.

 

 

 


www.christmass.nl