ChristMass

 

Lees hieronder hoe je filters werkend maakt in PSP (zowel onder Vista als onder andere Windows besturingsystemen. Lees het aandachtig door!

 

Filters

Om een filter toe te voegen en te laten werken binnen psp is het noodzakelijk dat je psp uit zet!


 


Je hebt twee soorten filters:

-Gewone filters (*8bf)
-Filters met *exe extensie

 Veel filters zijn Freeware (gratis filters), maar er zijn ook filters die als demo worden aangeboden (je mag deze dan korte tijd gratis gebruiken, waarna je er voor moet betalen om hem verder te mogen en kunnen gebruiken.
 

Filters met een .exe bestand kan je niet direct opslaan binnen psp. Ze moeten als programma worden geïnstalleerd.
 


In het programma PSP zit ook een map met Insteekfilters of de map plugins

Het is echter niet raadzaam om je filters daar te plaatsen! Als je namelijk problemen hebt met je psp programma of een nieuwe installatie moet doen, dan ben je alles kwijt!

Maak ergens op je pc een map aan waar je jouw filters in gaat zetten. Ook als je meerdere versies van psp gebruikt is dit erg handig, want je hoeft filters maar 1 x te installeren. Later wijs je dan de bestandslocaties aan binnen je psp programma of psp programma's.Elk filter komt in die map, maar wel weer elk filter in een eigen map. Zo heb je overzicht en kan je ook snel een filter terug vinden.Stel je hebt het filter Xeroset 1 nodig. Dit is een gratis filter en is dus een *8bf bestand. Maak nu eerst binnen de door jou gekozen plek voor je filters een map aan die je de naam geeft:  Xeroset

 

Ik heb een voorbeeld gemaakt, deze verwijst naar Andromeda, maar volg even de tekst!Open vervolgens die nieuw aangemaakte map.
Maak nu een kopie van het adres in de werkbalk

 

Ik heb een voorbeeld gemaakt, deze verwijst naar Andromeda, maar volg even de tekst!

 


Ga terug naar waar je het nog ingepakte bestand hebt staan
Rechtermuisklik op het bestand, Extract to / Extract files

Zoek rechts het mapje waar jouw filters staan of plaats in de regel aan de linkerzijde / bovenaan je kopie van je net meegenomen link

Klik op het + voor die map, de map gat nu open. Zoek de map van het juiste filter en Klik nu op OK


Het filter staat vervolgens in je psp, map insteekfilters, map Xeroset

Het filter staat vervolgens in je psp, map insteekfilters, map Xeroset

 

Filters met een . exe bestand


Ook voor een .exe bestand maak je eerst binnen je psp bestanden, insteekfilters een map aan met de naam van het filter
Maak een kopie van het adres in de werkbalk
Ga vervolgens terug naar je .exe bestand
dubbelklikken
Klik akkoord
(vul eventueel het bijgeleverde serienummer in)
Klik op de knop Browse en geef aan waar het bestand moet worden geïnstalleerd.
 

 

Om filters (goed) te laten werken kan het zijn dat je bepaalde dll bestandjes nodig hebt.Deze kan je ophalen door op onderstaande linken te klikken.
Let op: je moet het eerst opslaan als (op je desktop in een mapje) en de zip pas openen als je hem binnen hebt!

 

 

Benodigde DLL bestandjes 

Dll Bestanden deze zijn voor Windows XP

Dll bestanden deze zijn voor Windows Vista

Zet ze in je Windows / Systeem
Voor Windows XP is dat Windows / Systeem32

Let op!!
De dll bestandjes moeten LOS in de boven genoemde mappen staan! En heb je ze al dan hoef je ze niet altijd te overschrijven. Echter soms kan een dll bestand niet meer oke zijn in dat geval kan je hem beter wel overschrijven!

 

 

Soms heb je ook onderstaand programma nodig.

 

Plugin commander

Plugin-Commander Light

 

Uitleg voor Plugincommander.

 Deze heb je nodig om bepaalde filters om te zetten naar Photoshop filter. Dit zijn dan zgn FFL bestandjes terwijl PSP 8bf bestandjes gebruikt als PluginFilter.

Met bijgeleverd progje lukt het wel ! … Je installeert het progje Plugincommander zoals gewend. Kan gewoon in de map die hij aangeeft, hoeft niet in PSP te staan.

Je zorgt dat de filters die omgezet moeten worden in het juiste mapje staan binnen de plugin map van PSP. Vervolgens open je het programma  Plugin Commander Light

 

1: Hier zoek je de map van de Plugin welke moet worden omgezet.

2: Hier geef je aan welke file omgezet moet worden

3: Klik op Convert

 

Je krijgt nu bovenstaand scherm te zien. De settings moeten zoals hierboven staan. Als het goed is is dat standaard zo. Klik ook nu op Convert.

 

Hier kun je de map aangeven waar het filter in moet komen te staan. Dus de map van het filter binnen je plugin map van PSP. Daarna klik je op OK en zie je onderin het progje de nodige dingen bewegen en aan de gang gaan.

Je opent nu PSP, je zal zien dat nu het filter wel werkt!

 

 

 

Als je filter niet werkt onder Vista en Office 2007 dan kan het zijn dat je FM Patcher nodig hebt.

FilterMeister Patcher

Is een toepassing die er voor zorgt dat de .8bf bestanden van een filter compatibel zijn met windows Vista

Helaas is de officiële tekst alleen in het Engels beschikbaar!

FM Patcher is a small application that lets you change Photoshop .8bf plugins that were created with older versions of FilterMeister in order to make them work under Windows Vista. Normally developers just need to recompile their plugins with the latest FilterMeister release to make them Vista-compatiblebut unfortunately some developers abandoned their plugins. So we decided to create FM Patcher to enable users of these old plugins to make them work under Vista.

At the moment Fm Patcher does not fix the problem that old FilterMeister plugins have with activated Data Execution Prevention (DEP). You still need to deactivate DEP in your control panel or place your graphics application on the DEP exclusion list.


Reactie van iemand die de patch heeft toegepast:
So far I have patched AAA filters and Mura's Filters. There may be others that I have not come across.

Read more & download it here:

 

Hoe gebruik je FM Patcher

Na het installeren kan je FM Patcher opstarten.
Klik op patch files.
Zoek één of meerdere .8bf filter (s) welke niet werkt /werken onder Vista
Je ziet nu een venster waaruit blijkt dat een filter bewerkt kon worden.
Kan een filter niet bewerkt worden met FM Patcher dan krijg je een foutmedling.
In dat geval kan je beter contact opnemen met de maker van het filter en deze verzoeken het filter compatibel te maken met Vista.

 

Als de patch niet helpt:

At the moment Fm Patcher does not fix the problem that old FilterMeister plugins have with activated Data Execution Prevention (DEP). You still need to deactivate DEP in your control panel or place your graphics application on the DEP exclusion list.

Dus als de patch niet helpt, moet DEP (zit in Configuratiescherm) uitgeschakeld worden. Dit geldt ook voor andere filters die niet willen werken, zoals b.v. Xero.

Op de site van Xero site staat een heel verhaal over dit probleem. Het is volgens mij heel goed op te lossen, lees maar (Engels):
 

Wat nu als het filter niet zichbaar is binnen PSP

Als je een filter niet ziet binnen psp en je weet zeker dat je de benodigde dll bestanden op je pc hebt staan en je de plugin commander hebt geplaatst. Binnen het besturingssysteem Vista FM Patcher hebt gebruikt.

Controleer dan eerst of je binnen je psp de bestandlocatie goed hebt staan.
De info daarvan kan je hier vinden.


Als dat ook oké is, dan kan je proberen de naam van een filter te wijzigen. Het helpt vaak al als je een 1 voor de naam van het filter plaatst.  Soms werkt een filter daarna wel. Ook kan je proberen om je filter te importeren binnen je Unlimited 2 filter.

Voor zowel het wijzigen van naam en het importeren binnen Unlimited 2 kan je op deze site de juiste info vinden, uitleg met voorbeeld afbeeldingen.

Je moet wel altijd PSP opnieuw opstarten om te controleren of een filter zichtbaar is en werkt!

Krijg je een foutmelding dan is de oorzaak vaak een ontbrekende of beschadigde dll. Haal dan de benodigde dll  op en overschrijf de huidige dll bestanden.

 

 

30-04-2006 ©CL Deze uitleg is door mij zelf geschreven. Elke overeenkomst met een andere uitleg elders op internet berust op zuiver toeval.

 

 

 


www.christmass.nl